Programul pastoral-misionar al Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Irineu

28 Noiembrie 2014
Mâine, 29 noiembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu va participa la festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Domnului Alexandru Tănase, Preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova. Distincţia este acordată de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia iar ceremonia are loc mâine, de la ora 12.00, în amfiteatrul A9 al universităţii. La eveniment şi-a anunţat participarea şi Ambasadorul Republicii Moldova în România, Excelenţa Sa Domnul Iurie Reniţă.

Duminică, 30 noiembrie, când sunt pomeniţi Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României şi Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Biserica Ortodoxă se va afla în a 30-a duminică după Rusalii, zi în care se va citi fragmentul biblic din capitolul 18, versetele 18-27 al Evangheliei după Luca ce prezintă dialogul dintre Hristos şi dregătorul bogat. Arhipăstorul nostru va fi prezent, în această duminică din perioada Octoihului şi a treia din perioada postului Naşterii Domnului, la Sibiu unde va sluji Sfânta Liturghie în sobor arhieresc în Catedrala Mitropolitană.

Luni, 1 decembrie, la împlinirea a 96 de ani de la înfăptuirea unităţii naţionale a românilor într-un singur stat (1918-2014), eveniment consacrat după Decembrie 1989 ca Ziua Naţională a României, ierarhul nostru va sluji Sfânta Liturghie în Catedrala Reîntregirii. De la ora 12.00 pe podiumul din faţa catedralei arhiepiscopale va oficia slujba de Te Deum pentru Ziua Naţională a României, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru împlinirea visului de veacuri al unităţii naţionale, în prezenţa oficialităţilor centrale şi locale, alături de credincioşi veniţi din toate colţurile ţării sau de peste hotare. Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va rosti un cuvânt adresat românilor de pretutindeni.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va participa marţi, 2 decembrie, la lucrările celei de a XVIII-a ediţie a Congresului Spiritualităţii Româneşti la care iau parte invitaţi, oameni de cultură, reprezentanţi ai românilor din diaspora.
Share