Vizite canonice în 10 parohii din Protopopiatul Târnăveni

9 Decembrie 2014
Marţi, 9 decembrie 2014, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu, însoţit de Părintele Protopop Sergiu Dumitru, a efectuat vizite canonice în zece parohii din jurisdicţia Protopopiatului Târnăveni. Traseul pastoral a cuprins parohiile: ​Cuștelnic, ​Tarnaveni-Boziaş, Hărăglab, Botorca, Romanești, Delenii, Cucerdea, Dâmbău, Cornești şi Crăiești.

Pentru a fi un bun creştin, se cere ca în Biserică, în societate şi acasă, să ne facem slujba deplin, să promovăm ceea ce este moral, frumos şi folositor pentru toţi oamenii. În acest sens, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu i-a îndemnat pe părinţii parohi ca fiecare să facă „lucru de evanghelist” (II Tim. 4, 5) acolo unde a fost aşezat prin Taina Hirotoniei, prin gândire înţeleaptă şi prin purtare exemplară. Numai aşa se poate edifica spiritual o comunitate creştină care îşi doreşte să ajungă la limanul Împărăţiei fericite.

Prin sfaturile şi îndemnurile de folos pe care le dă, de obicei, fiecărei comunităţi în parte, Înaltpreasfinţia Sa urmărește întărirea acestui simţământ de lucrători buni în ogorul Domnului, lucrători care vor fi răsplătiţi în ziua judecăţii. Punându-le în faţă chipul luminos al unor Sfinţi Părinţi ai Bisericii, i-a îndemnat să urmeze exemplul pozitiv al acestora pentru a putea birui greutăţile şi neajunsurile vieţii. Totodată, le-a arătat limpede şi convingător că numai prin rugăciune şi jertfă de sine reuşim să devenim oameni adevăraţi, instrumente prin care Dumnezeu poate lucra eficient şi minunat în societatea noastră secularizată.

De asemenea, părinţii parohi au fost îndemnaţi să stea în ascultare faţă de Ierarh şi să se angajeze în păstrarea bunei rânduieli a cultului liturgic şi a disciplinei în biserică, care vor aduce armonie între semeni şi roade duhovniceşti pe plan misionar. Felicitându-i pentru păstorirea rodnică de care dau dovadă, Arhipăstorul Alba Iuliei i-a încurajat ca, în misiunea grea pe care o au – aceea de a fi „crainici ai cerului” –, să ţină mereu aprinsă râvna pentru cele sfinte, pentru a lua răsplată bună de la Tatăl Cel ceresc.
Share