Vizită arhierească la Casa de Tip Familial din Vingard

11 Decembrie 2014
Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a efectuat astăzi, 11 decembrie 2014, o vizită la Casa de Tip Familial „Sfântul Apostol Andrei” de la Vingard, protopopiatul Sebeş.

Aşezământul, coordonat de părintele Ioan Stănilă, face parte din reţeaua de asistenţă socială a Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”.

Despre slujirea aproapelui de la Vingard, Ierarhul nostru a spus:

„Misiunea noastră pe pământ este sa fim solidari cu semenii noştri şi să le stăm aproape în lipsurile, suferinţele şi speranţele lor. Asta aşteaptă de la noi Mântuitorul Iisus Hristos care a spus „ aşa cum v-am iubit Eu pe voi aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul”.

Părintele Ioan Stănilă din Vingard dimpreună cu cei ce slujesc în acest aşezământ urmând îndemnul Sfântului Apostol Pavel s-au îmbrăcat cu simţăminte de îndurare şi de bunătate.

În felul acesta reuşesc să ofere copiilor asistenţă socială dar mai ales o vorbă bună şi un zâmbet prietenos. Aceasta este liturghia fratelui care ne conferă calitatea de ucenici ai lui Hristos.”

Mai multe detalii ne-a oferit coordonatorul acestui aşezământ social-misionar:

„Casa de tip familial „Sfântul Apostol Andrei” din Vingard a luat fiinţă în 11 martie anul 1999. Actualmente în casă locuiesc 12 copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 21 de ani.

Copii frecventează şcoala din sat şi liceele din Alba Iulia, iar două dintre fete sunt studente, una la Administrarea Afacerilor şi Turism iar cealaltă la Farmacie.

Am aşteptat astăzi cu mare drag pe ierarhul nostru să vină să vadă osteneala muncii noastre şi să ne binecuvânteze ca să putem duce mai departe ceea ce ne-am propus.”

Pentru a aduce bucurie în sufletele lor gingaşe, Arhipăstorul nostru a împărţit pachete cu daruri copiilor beneficiari ai aşezământului de la Vingard.
Share