Slujire arhierească în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

15 Decembrie 2014
În data de 14 decembrie a.c., în a cea de-a XXVIII-a duminică după Rusalii, numită a Sfinţilor Strămoşi după trup ai Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La momentul liturgic rânduit din timpul slujbei, Înaltpreasfinţia Sa a hirotonit pe diaconul Mihai Cordea întru preot, cu slujire misionară în cadrul Protopopiatului Sebeş.

Adresându-se credincioşilor prezenţi, Arhipăstorul nostru a spus: „Vremea este scumpă şi, cu toate acestea, cât de puţin o preţuim! Cea mai bună întrebuinţare a timpului constă în consacrarea acestuia lui Dumnezeu. Cine nu dă lui Dumnezeu timpul său, pe acela Dumnezeu îl va lipsi de fericirea veşnică. La această fericire ne cheamă astăzi Stăpânul ceresc, zicând: «Veniţi, că iată acum toate sunt gata» (Lc. 14, 17)”.

Ceremonialul religios s-a desfăşurat într-o sublimă atmosferă de sărbătoare, fiind încununat de prezenţa Ierarhului şi a credincioşilor, care au participat în număr mare la Sfânta Liturghie. Bucuria slujirii a fost completată de corul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, dirijat de către Părintele Profesor Domin Adam, care a dat răspunsurile la slujba arhierească.

Studenţii teologi au adus în dar, în aceste zile premergătoare marii sărbători a Naşterii Domnului, acordurile unei muzici bisericeşti frumoase și vii, izvorâtă din duhul de rugăciune şi din inimile tinere ale membrilor corului.

Pr. Florin Croitoru
Share