Săptămâna duhovnicească la Alba Iulia

17 Decembrie 2014
În ultima săptămână a Postului Crăciunului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” şi studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă au luat parte la Săptămâna duhovnicească. Programul acestei perioade a constat din participarea la programul liturgic de la capelele instituțiilor de învățământ, urmat, în fiecare seară, la Catedrala Arhiepiscopală, de slujba Vecerniei și de un cuvânt de învăţătură pe teme de mare actualitate duhovnicească.

În fiecare seară au prezentat meditații duhovnicești preoți și ieromonahi din protopopiatele Blaj, Câmpeni, Luduş, Reghin și Sebeș, ce au adresat tinerilor teologi și credincioșilor cuvinte emoționante legate de posibilitatea îndumnezeirii omului în zilele noastre şi de faptele milei trupeşti şi sufleteşti.

Scopul acestei ultime săptămâni din Postul Crăciunului este de a ne ajuta să ne pregătim sufletește pentru luminata Sărbătoare a Nașterii Domnului Iisus Hristos. Totodată, ea reprezintă și un bun prilej de apropiere, prin post şi rugăciune de scaunul spovedaniei, ca apoi, curăţiţi sufleteşte şi trupeşte, să ne putem întâlni cu Mântuitorul nostru Iisus Hristos în Taina Sfintei Euharistii și în bucuria inefabilă a Crăciunului.

Pr. Florin Croitoru
Share