Slujire arhierească la cumpăna dintre ani în Catedrala Reîntregirii

31 Decembrie 2014
În toate bisericile Patriarhiei Române vor fi oficiate, la cumpăna dintre ani, slujbe speciale. Potrivit rânduielii liturgice hotărâte de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în noaptea dintre ani în catedralele și bisericile parohiale se oficiază Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos și se citesc rugăciunea Sfântului Isaac Sirul, o rugăciune de mulţumire și două rugăciuni de intrare în noul an (din tradiția română și slavă și din tradiția greacă).

În această noapte de la ora 23.30, la cumpăna dintre anii 2014 şi 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va oficia în Catedrala Reîntregirii slujbă arhierească la trecerea dintre ani, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru realizările din anul care tocmai se încheie, şi în acelaşi timp se vor înălţat rugăciuni Bunului Dumnezeu în nădejdea că anul 2015 va aduce Bisericii şi credincioşilor noştri, pe lângă un spor material şi economic, mai multă credinţă şi râvnă de a-L mărturisi pe Hristos cu cuvântul şi cu fapta.

Mâine, 1 ianuarie 2015, când avem praznicul Tăierii împrejur cea după trup a Domnului şi pomenim pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Arhipăstorul nostru va sluji Sfânta Liturghie şi va rosti cuvântul de învăţătură la catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia. În toate bisericile ortodoxe, mâine, se va oficia liturghia Sfântului Vasile cel Mare, liturghie ce se oficiază de 10 ori pe an.
Share