Recunoştinţă pentru sprijinul acordat românilor din München

10 Ianuarie 2015
Românii ortodocşi din München au fost vizitaţi în seara de 7 ianuarie de Eminenţa Sa, Cardinalul Reinhard Marx, Arhiepiscop romano-catolic de München şi Freising şi preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici Germani. Cu această ocazie, distinsul oaspete a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, Ordinul „Crucea Sfinţilor Martiri Brâncoveni“.

În cadrul acestui moment, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Serafim a amintit despre numărul mare de români aflaţi astăzi în Germania, mulţi dintre ei sosiţi în ultimii ani, iar alţii având rădăcini în familiile mixte, veniţi din regiunile româneşti locuite odinioară de saşi şi şvabi, precum şi despre specificul spiritualităţii ortodoxe. În cuvântul de mulţumire, arhiepiscopul catolic a declarat că se simte onorat şi totodată îndatorat a promova şi de acum înainte întrajutorarea creştină, neuitând de Biserica Ortodoxă Română şi de credincioşii români care şi-au găsit o casă pe pământ german.

ZIARUL LUMINA [http://www.ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/recunostinta-pentru-sprijinul-acordat-romanilor-din-munchen]
Share