Reuniunea anuală a Consiliului şi Adunării eparhiale, a Arhiepiscopiei Alba Iuliei

31 Ianuarie 2015
Astăzi, 31 ianuarie, sub preşedinţia Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, va avea loc la Alba Iulia reuniunea anuală a Consiliului şi Adunării eparhiale, a Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

De la ora 10:00 Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu va oficia slujba de Te Deum şi va rosti un cuvânt în calitate de preşedinte al Adunării Eparhiale.

Lucrările vor continua cu prezentarea rapoartelor generale anuale ale consilierilor eparhiali, pe anul 2014. La acest eveniment important pentru viața Eparhiei, raportorii vor prezenta bilanțul activității celor patru sectoare de activitate, după care se vor supune aprobării direcțiile de acțiune și proiectele principale pentru anul 2015.

La această întâlnire vor lua parte şi invitaţi, care nu fac parte din Consiliul şi Adunarea eparhială.

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia are în cuprinsul său judeţele Alba şi Mureş şi este împărţită în 10 protopopiate, câte 5 în fiecare judeţ.

Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, economice, culturale, social-filantropice și patrimoniale ale eparhiei. Ea se compune din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor, aleși pe o perioadă de patru ani, în proporție de o treime clerici și două treimi mireni, persoane care s-au implicat în viaţa comunităţilor de unde provin, dovedind o viață morală și religioasă ireproșabilă.
Share