Slujire Arhierească la biserica Naşterea Maicii Domnului din Sighişoara

6 Februarie 2015
Duminică, 08 februarie, când facem pomenirea Sfântului Mare Mucenic Teodor Stratilat şi a Sfântului Proroc Zaharia, Biserica Ortodoxă se va afla în a 34-a Duminica după Rusalii. În această duminică, a doua din Triod, pericopa evanghelică rânduită să se citească la Sfânta Liturghie din capitolul 15 de la Luca prezintă pilda întoarcerii Fiului Risipitor.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent în această a doua Duminică din perioada Triodului în mijlocul credincioşilor parohiei „Naşterea Maicii Domnului” din Sighişoara unde va sluji Sfânta Liturghie şi va rosti cuvântul de învăţătură. Credincioşii ortodocşi din această parohie se află sub păstorirea Părintelui Dănilă Opriş.

Parohia Ortodoxă Română Sighişoara IV a luat fiinţă în anul 1990. Conducerea ei a fost încredinţată preotului Dănilă Opriş care s-a îngrijit de bunul ei mers atât pe plan duhovnicesc cât şi gospodăresc. Împreună cu credincioşii încredinţaţi spre păstorire şi prin bunăvoinţa forurilor superioare bisericeşi şi a Primăriei Sighişoara, au fost realizate mai multe lucrări în vedera bunei desfăşurări a vieţii religioase: amenajarea cimitirului ortodox în 1991; construirea capelei mortuare cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” 1992 – 1996, binecuvântată la 08 septembrie 1996.

În anul 2000 s-a pus piatra de temelie a noii biserici cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”. Între anii 2000 - 2012 a fost zidit locaşul de închinare cu mari sacrificii din partea credincioşilor şi înzestrat cu iconostas şi mobilier sculptat în lemn de stejar. În prezent biserica este pregătită pentu realizarea picturii în tehnica fresco, fiind înaintat spre aprobare devizul pentru pictură. Una din realizările pe plan duhovnicest este aceea că parohia are organizat un grup coral format în majoritate din tineret, iniţiat încă din anii 1994 – 1996 în cântările Sfintei Liturghii. După sfinţirea capelei în 1996, repertoriul corului a fost îmbogăţit prin grija dirijorului, tânărul licenţiat în Teologie Teodor Opriş. Realizările din parohie sunt rezultatul jertfelniciei credincioşilor, a cântăreţilor bisericeşti, a epitropului şi a membrilor din consiliul şi comitetul parochial, după cum ne-a transmis părintele paroh Dănilă Opriş.
Share