Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu în mijlocul credincioşilor mureşeni

9 Februarie 2015
Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a fost prezent ieri, în a doua Duminică din perioada Triodului în mijlocul credincioşilor parohiei „Naşterea Maicii Domnului” din Sighişoara unde a slujit Sfânta Liturghie şi a rostit cuvântul de învăţătură.

Astăzi ierarhul nostru va oficia Taina Botezului pentru fiul Părintelui Marius Negruşa din parohia Moreşti, protopopiatul Târgu-Mureş.

De la ora 11:00 arhipăstorul nostru va binecuvânta capela mortuară din parohia Ungheni I, parohie aflată sub păstorirea Părintelui Ioan Man. Părintele paroh ne-a vorbit despre acest eveniment:

Parohia noastră are o mare bucurie astăzi pentru că îl vom avea în mijlocul nostru pe Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei care împreună cu un sobor de preoţi şi de diaconi va săvârşi slujba de binecuvântare a capelei celei noi, capelă pe care am început-o în anul 2009 la îndemnul domnului primar de atunci Covrig Ioan şi a Consiliului Local. Majoritatea cheltuielelor au fost suportate de către Primărie şi Consiliul Local, iar o parte de către credincioşi şi mulţi sponsori. Suntem nerăbdători ca să-l aşteptăm pe Înaltpreasfinţitul aşa cum se cuvine cu reculegere pentru acest efort care-l face ca să ne binecuvânteze munca noastră de atâţia ani. Dumnezeu să ne ajute şi Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toţi!
Share