Seară duhovnicească pentru tinerii din parohiile albaiuliene

6 Martie 2015
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Departamentul de Misiune și Tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia, în colaborare cu Protopopiatul Ortodox din Alba Iulia, organizează o serie de întâlniri duhovnicești pentru tinerii albaiulieni.

În cadrul acestor întâlniri, tinerii vor găsi prilejul potrivit de a se cunoaște între ei, de a purta dialoguri de suflet cu profesori, preoți și diferite personalități ale vieții publice bălgrădene, în care vor dezbate teme de actualitate religioasă și socială.

Gazda primei întâlniri a tinerilor va fi Parohia ,,Sfântul Mina” din Alba Iulia, păstorită de către Pr. Prof. Univ. Dr. Emil Jurcan. Sub genericul "De ce și cum să fim ortodocși?", sâmbătă, 7 martie 2015, începând cu orele 17:00, se va desfășura prima seară duhovnicească la care vor participa tinerii parohiilor din zona Cetate. Întâlnirea se va desfășura după următorul program: participarea la slujba Acatistului Maicii Domnului, vizionarea scurtmetrajului ,,În numele Meu”, urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri moderate de către prof. Oliviu Botoi de la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia.

Aceste întâlniri oferă tinerilor posibilitatea de valorificare a timpului liber și mijloace pentru identificarea și depășirea obstacolelor pe care aceștia le întâmpină în viața de zi cu zi, ajutându-i să se implice în activitățile religioase, sociale, culturale și filantropice din parohiile lor.

Din partea Centrului Eparhial, la aceste întâlniri participă Pr. Păunel Juchi, Inspector pentru Misiune și Tineret.

Prof. Mihaela Jurcan
Share