Înscrierile pentru ora de religie continuă şi după 6 martie

10 Martie 2015
Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS) a centralizat situaţia preliminară a opţiunilor exprimate de elevi sau de părinţii/reprezentanţii legali ai acestora privind participarea la ora de religie, în conformitate cu prevederile Deciziei Curţii Constituţionale a României nr. 669/12.11.2014.

Datele înregistrate în sistem până vineri, 6 martie, ora 18:00, indică faptul că, la nivelul întregii ţări, au fost introduse 2.123.645 de cereri, reprezentând 89,75% din totalul celor 2.366.086 de elevi eligibili să formuleze cereri pentru a lua parte la ora de religie.

Ministerul a mai precizat într-un comunicat că în măsura în care elevii majori sau părinţii/reprezentanţi legali ai elevilor minori doresc să opteze pentru participarea la ora de religie după data de 6 martie, acest lucru este posibil, în conformitate cu prevederile legale ce statuează exercitarea acestui drept.

Sursa: ziarullumina.ro [http://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/inscrierile-pentru-ora-de-religie-continua-si-dupa-6-martie]
Share