ONU adopta prima declaratie in sprijinul crestinilor din Orientul Mijlociu

23 Martie 2015
Consiliul pentru Drepturile Omului, al Organizației Națiunilor Unite, a adoptat prima declarație adoptată vreodată în sprijinul creștinilor din Orientul Mijlociu.

Vaticanul, împreună cu Federația Rusă și Libanul, au elaborat o declarație de susținere a creștinilor și a membrilor altor comunități din Orientul Mijlociu, care continuă să sufere din cauza încălcărilor grave ale drepturilor omului.

Subliniind situația periculoasă cu care se confruntă creștinii din Orientul Mijlociu, declarația comună recunoaște în mod clar abuzurile de pe urma cărora suferă aceste persoane, pe fond religios, etnic și cultural, pur și simplu pentru că vor să-și exercite libertatea de religie și credință, fără a fi persecutați sau ucisi.

Declarația a fost acceptată în mod oficial și semnată ulterior de un număr mare de state care sprijină drepturile omului și doresc eliminarea acestor încălcări.

Declaraţia a fost prezentată la Geneva, în cadrul celei de-a 28-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, în Palatul Naţiunilor.

Apariția acestei declarații a fost dictată de situația catastrofală a creștinilor din Orientul Mijlociu, care au fost supuşi persecuției fără precedent din partea Statului Islamic și a altor grupări teroriste.

Informează Agenţia de ştiri Lăcaşuri Ortodoxe [http://www.lonews.ro/stiri/politici/18701-onu-adopta-prima-declaratie-in-sprijinul-crestinilor-din-orientul-mijlociu-la-initiativa-rusiei-vaticanului-si-libanului.html]
Share