Întâlnirea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, cu membrele Societăţii Femeilor Ortodoxe din Alba Iulia

23 Martie 2015
Luna martie ne oferă în fiecare an posibilitatea de a lua parte la un festival universal al frumuseţii. În cadrul acestui festival al frumuseţii umane, naturale şi spirituale omagiem şi felicităm, cu prioritate, femeia: femeia-mamă, femeia-soţie şi femeia-membră a comunităţii de credinţă. Totodată, apreciem cu emoţie pasiunea şi darul personal pe care ele îl oferă zi de zi pentru ca zâmbetul şi speranţa acestei lumi să nu dispară. Pe de altă parte, luna martie este, de obicei, cea mai consistentă parte a Postului Mare, perioada de pregătire sufletească şi trupească pentru întâmpinarea slăvitului Praznic la Învierii din morţi a Domnului nostru Iisus Hristos.

Valorificând acest context cu totul special pe care îl oferă luna în care ne aflăm, dar şi pentru a pune început bun activităţii din acest an al Societăţii Femeilor Ortodoxe din Alba Iulia, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a participat la o întâlnire de suflet cu membrele acestei Societăți, ce a avut loc în Sala „Sfântul Ierotei” din incinta Complexului Catedralei Ortodoxe. Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a susținut conferința cu tema În Țara Sfântă, pe urmele pământești ale femeilor pilduitoare din Noul Testament, în cadrul căreia a prezentat chipuri feminine luminoase din timpul Mântuitorului Iisus Hristos, cu valoare de model pentru femeile angajate azi în păstrarea credinţei strămoşeşti, a demnităţii vieţii şi în misiunea contemporană.

Adresându-se doamnelor participante la acest eveniment, Înaltpreasfinţia Sa a spus: „Într-o lume a secularismului şi, mai ales, a superficialităţii şi a mediocrităţii ucigătoare, avem nevoie de modele adevărate. Modelul sublim al desăvârşirii morale este Hristos; dar noi avem nevoie şi de modele umane, care l-au urmat pe Domnul. Acestea sunt sfinţii, luceferi ai credinţei, ce au imprimat trăsăturile auguste ale lui Hristos în viaţa personală şi au lucrat virtuţile care au împodobit chipul Lui … De dincolo de veac, şapte femei extraordinare: Fecioara Maria – modelul desăvârşit, Elisabeta, Fotini, Marta şi Maria, Veronica, cea plină de compasiune şi de iubire, şi Maria Magdalena, eroina Duminicii de Paşti, ne grăiesc: ˂˂ fiţi nouă următori, precum şi noi suntem lui Hristos ˃˃. Atente la conduita lor ireproşabilă, domniile voastre veţi dobândi pildă, inspiraţie şi îndemn de a vieţui şi de a acţiona pe placul lui Hristos. Aşa veţi deveni, asemenea femeilor mironosiţe, uceniţele Domnului şi veţi presta o autentică misiune duhovnicească şi apostolică, spre slava lui Dumnezeu şi spre binele Bisericii străbune”.

Întâlnirea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, cu doamnele din Societatea Femeilor Ortodoxe din Alba Iulia a avut rolul de a inspira activitatea dânselor, oferindu-le şapte modele biblice ilustre de viaţă şi de acţiune, dar şi de a le întări duhovniceşte în cea mai frumoasă şi mai propice perioadă din an: Postul Sfintelor Paşti.
Share