Intâlniri de suflet cu tinerii în Protopopiatul Aiud

26 Martie 2015
Zilele de 20 și 24 martie 2015 au constituit un moment cu totul aparte pentru tinerii adolescenți din Aiud. Ca urmare a întâlnirilor Grupului de inițiativă pentru tineret din Aiud, în zilele amintite s-au desfășurat acțiuni ale preoților și profesorilor de religie cu tinerii liceeni aiudeni, după cum urmează: vineri, 20 martie, de la ora 18, la Parohia Ortodoxă Aiud I, a avut loc o seară de rugăciune, iar marți, 24 martie, de la ora 14, în Sala Festivă de la Colegiul Tehnic Aiud a avut loc Întâlnirea tinerilor liceeni,cu tema „Cine sunt eu?”.

Vineri seara, la ceas de rugăciune, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Departamentul de Misiune şi Tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia, reprezentat prin P.C. Părinte Păunel Juchi, în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Aiud au organizat o seară duhovnicească în biserica cu hramul ”Sf. Ierarh Nicolae” din Parohia Aiud I.

Evenimentul a început prin rostirea rugăciunilor de seară de către tinerii prezenți, apoi PC Părinte Protopop Ioan Tocănel le-a adresat un cuvânt de bun venit. După rugăciune, tinerii au urmărit filmul de scurt-metraj „Pentru numele Meu”, urmat o sesiune de întrebări şi răspunsuri despre teme de actualitate din viaţa tinerilor şi provocările la care sunt supuşi, moderată de către Domnul Oliviu Botoi, profesor de Limba și Literatura Română la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Acesta a subliniat importanța pe care tinerii o au în Biserică și i-a îndemnat să Îl descopere și să Îl păstreze neîncetat pe Hristos în inimile lor. Seara s-a încheiat cu bucurie și cu dorința revederii.

Marți, 24 martie 2015, începând cu ora 14, Colegiul Tehnic Aiud și-a deschis porțile pentru Întâlnirea tinerilor liceeni din Aiud. Manifestarea, desfășurată sub genericul”Cine sunt eu?”, a reunit peste 150 de elevi de la liceele și școlile generale din Aiud și din împrejurimi. Pentru început, doamna preoteasă Laura Popa, profesoară de Limba Engleză la Liceul din Ciumbrud a prezentat o prelegere, care s-a transformat într-un fructuos dialog interactiv. După acest moment, tinerii au participat la ateliere de lucru coordonate de socio-animatori voluntari veniți de la Alba Iulia.

Evenimentul a fost organizat de către Arhiepiscopia Ortodoxă Română de Alba Iulia în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Român Aiud și Inspectoratul Școlar Alba prin extraordinara implicare a profesorilor de religie din Aiud și Ocna Mureș.

Pr. Miclea Marius
Share