Vizite canonice în Protopopiatului Târgu Mureş

31 Martie 2015
Postul Mare ne oferă în fiecare an posibilitatea de a ne îmbogăţi sufleteşte şi spiritual cu virtuţi, fapte bune şi cuvinte duhovniceşti. În parcursul acestei perioade au fost excluse orice solemnităţi exterioare, pentru a concentra toate forţele asupra vieţii interioare.

În acest context, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu va efectua astăzi, 31 martie, vizite canonice în câteva parohii din cadrul Protopopiatului Târgu Mureş, pentru a-i asculta şi întări duhovniceşte, atât pe preoţi, cât şi pe credincioşi, în cea mai frumoasă şi mai propice perioadă din an: Postul Sfintelor Paşti.

Ierarhul nostru va poposi în parohiile Târgu Mureş - Orizont, Poieniţa, Şardul Nirajului, Moşuni, Miercurea Nirajului, Bolintineni, Păsăreni, Izla, Sânişor şi Sângeorgiu de Mureş II.

Periplul pastoral misionar, în localităţile mureşene, vizează buna rânduială şi organizare administrativă precum şi dinamizarea vieţii spirituale în parohiile acestui protopopiat. Arhipăstorul nostru se întâlneşte cu preoţii parohi şi credincioşii încredinţaţi spre păstorire, cărora le va pune la suflet îndemnuri duhovniceşti, folositoare pentru viaţa misionară şi în slujirea pastorală pe care o au.

Înaltpreasfinţia Sa, prin cuvintele ziditoare de suflet, ne îndrumă să luptăm, cu toată forţa duhovnicească, pentru menţinerea trează a conştiinţei de sine, a valorilor creştine şi a focului viu al credinţei dreptmăritoare, pentru a deveni veritabili mărturisitori ai Domnului nostru Iisus Hristos într-o lume tot mai pierdută în ignoranţă şi necredinţă.

Întâistătătorul nostru îi provoacă în cadrul acestor întâlniri pe preoţii comunităţilor creştine la un dialog deschis legat de greutăţile pe care le întâmpină în parohie şi le oferă atât sfaturi practice, cât şi soluţii spirituale pentru a trăi o viaţă în demnitate, rugăciune şi ascultare desăvârşită de Biserică, care este ,,Trupul lui Hristos”.

Protopopiatul Târgu Mureş este condus administrativ de către părintele protopop Olimpiu Zăhan şi are în componenţă 79 de unităţi parohiale şi mănăstireşti.
Share