Acţiune catehetică în Parohia Senereuș. Jud. Mureș

În a cincea Duminică a Postului Mare, 29 martie 2015, când Biserica Ortodoxă pomenește pe Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca, în Parohia cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Senereuș, Protopopiatul Sighișoara, Județul Mureș, a avut loc o acţiune catehetică ce a constat din susţinerea catehezei pentru adulți cu titlul „Forța mântuitoare a pocăinței”.

Cateheza respectivă s-a desfăşurat în biserica parohială, în cadrul Dumnezeieștii Liturghii, şi a avut ca temei scripturistic pericopa evanghelică a Cuvioasei, ce s-a citit din Evanghelia după Luca, capitolul 7, de la versetul 36 la versetul 50. A fost evidențiat paralelismul existent între femeia păcătoasă din referatul lucanic și Cuvioasa Maria Egipteanca, amândouă cu un trecut rușinos, dar care, din moment ce l-au conștientizat și l-au asumat, printr-o pocăință intensă, și-au schimbat viața.

Mulţumim Părintelui Paroh drd. Ștefan Caraș pentru inițiativă și pentru invitație, şi îi dorim mult spor în lucrarea de mântuire a enoriașilor încredințați.

Preot Florin Parasca

Inspector pentru Cateheza parohială

Share