Corul ,,Apulum” pe locul I la Concursul Național Coral

2 Aprilie 2015
Cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, Corul ,,Apulum” al Seminarului Teologic Ortodox ,,Sfântul Simion Ștefan”, dirijat de Părinte Prof. Dr. Nicolae Topîrcean, a participat la Concursul National Coral - etapa interjudeteană - Arad, 27 Martie 2015. În fața juriului, Corul ,,Apulum” a prezentat impecabil următorul repertoriu: madrigalul Vezi pe câmpii de Leonhard Lechner, concertul religios Să se umle gurile noastre de Sabin Drăgoi și cântecul popular Jieneasca de Gheorghe Șoima.

Dragostea și munca membrilor corului a fost răsplătită de către juriu cu punctajul maxim, calificându-se astfel la etapa națională a olimpiadei, care se va desfașura la Oradea, în luna mai 2015.

De la înființare, sub bagheta dirijorală a Prof. Iosif Fiț și a Pr. Prof. Dr. Nicolae Topîrcean, prestația deosebită a Corului ,,Apulum” a impresionat juriul mai multor concursuri naționale, la care a obținut locul I: Concursul Național Coral, Iași, 2007; Concursul ,,Tineri, lăudați pe Domnul”, București, 2009; Concursul prepascal de muzică corală sacră ,,Lumină lină” Deva, 2013.
Share