Acţiune catehetică în Parohia Bistra Mureşului, Jud. Mureş

În Duminica Floriilor, 5 aprilie 2015, când Biserica Ortodoxă pomeneşte Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, în Biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din localitatea Bista Mureşului, Protopopiatul Reghin, Judeţul Mureş, a avut loc o acţiune catehetică ce a constat din susţinerea catehezei pentru adulţi cu titlul „Floriile, începutul Pătimirilor lui Hristos”.

Cateheza respectivă s-a desfăşurat în biserica ridicată pe o veche vatră monahală unde, în anul 1764, generalul Bukow a dispus arderea de vii a călugărilor ortodocşi ce vieţuiau acolo şi care au refuzat să adere la greco-catolicism. Astfel, cuvântul de învăţătură a avut loc în cadrul Dumnezeieştii Liturghii şi a evidenţiat mâhnirea sufletească a lui Hristos din Duminica Floriilor ca început al durerii Sale în faţa ultimului contact cu firea umană căzută, atât de schimbătoare, reprezentată aici prin cei care Îl elogiau prin osanale, iar peste patru zile vor cere cu insistenţă răstignirea.

În după-amiaza aceleiaşi zile, în Biserica parohială cu hramul „Toţi Sfinţii” s-a slujit Taina Sfântului Maslu, urmată de slujba de sfinţire a Cabinetului stomatologic din cadrul Centrului cultural-catehetic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”. Mulţumim Părintelui Paroh Sergiu Andone pentru organizarea acţiunii respective, şi îi dorim Sfinţiei Sale, familiei şi enoriaşilor să petreacă Sfintele Paşti în pace, având Lumina Învierii drept călăuză spre Hristos.

Preot Florin Parasca

Inspector pentru Cateheza parohială

Share