Slujire arhierească de praznicul Învierii Domnului la Catedrala Reîntregirii

11 Aprilie 2015
În Sâmbăta Mare credincioşii ortodocşi se pregătesc pentru privegherea de noapte, când, în bisericile noastre se va citi Canonul Sâmbetei celei Mari după care la miezul nopţii se va săvârşi Slujba Utreniei Învierii Domnului şi Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos iar în continuare se va săvârşi Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur. Sfintele Paşti este cea mai mare şi mai veche sărbătoare creştină pentru ortodocşi, celebrată încă din vremea Sfinţilor Apostoli.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent la Catedrala Reîntregirii unde de la ora 24.00 va oficia Slujba Învierii urmată de Sfânta Liturghie apoi va rosti cuvântul de învăţătură.

Mâine, în prima zi a Învierii, la Catedrala Reîntregirii va mai fi un moment deosebit. De la ora 12.00 se va oficia slujba Vecerniei, numită şi slujba celei de-a doua Învieri, când se va citi Evanghelia Învierii în mai multe limbi, ca simbol al propovăduirii Învierii Domnului nostru Iisus Hristos la toate neamurile pământului. Slujba va fi oficiată de către Arhipăstorul nostru, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Invităm pe toţi credincioşii să participe în parohiile lor la Slujba Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, pentru a se putea împărtăşi de bucuria şi lumina pe care Domnul le-a revărsat în lume.
Share