Zilele Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia

22 Aprilie 2015
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia organizează în perioada 22-24 aprilie 2015, manifestarea Zilele Şcolii cu ocazia cinstirii Patronului Spiritual din 24 aprilie.

Programul zilelor Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia

Miercuri, 22 aprilie 2015, ora 11:00, colocviu religios pe tema Sfântul

Simion Ştefan, cărturar al poporului român şi slujitor al Bisericii (colocviul se va

desfăşura în Biserică).

Joi, 23 aprilie 2015: - ora 10:00-12:00, Sfânta Liturghie de praznicul Sfântului Gheorghe;

- ora 12:00-14:00, concurs pe tema „Cine este Sfântul Simion Ştefan?”

Vineri, 24 aprilie 2015, între orele 09:30-12:00, Sfânta Liturghie săvârşită de ÎPS IRINEU; cuvânt de învăţătură, agapă creştină.

Programul ne-a fost transmis de Pr. prof. Pintea Eugen Menuţ, Director instituţiei de învăţământ.

În străduinţa de a fi o şcoală de performanţă a Bisericii, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” îşi propune echilibrul şi îmbinarea dintre Tradiţie şi modernitate, studiu şi rugăciune, sublimul divin şi trăirea existenţială. De aceea, nu doar transmite informaţii şi cunoştinţe ci şi formează caractere frumoase.

Piatra de temelie a capelei din noul campus s-a pus în anul 2009, iar în 2011, în septembrie, au început lucrările de construcţie a clădirii, inaugurată după un an la 01 decembrie 2012. Costurile proiectului se ridică la peste 3 milioane de euro, bani obţinuţi de la Banca Europeană de Investiţii, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi Guvernul României. Clădirea inaugurată cuprinde 12 săli de clasă, patru laboratoare şi o bibliotecă modernă. În curs de finalizare sunt capela cu hramul „Sfântul Simion Ştefan”, şcoala primară, sala de festivităţi, cantina, terenul şi sala de sport.

Pe lângă performanţe şcolare şi seriozitate, instituţia este recomandată de echilibrul moral oferit elevilor în duhul Bisericii. Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia îşi propune să fie o şcoală care formează caracterul frumos al tânărului pentru slujirea Bisericii lui Hristos.
Share