Înaltpreasfinţitul Irineu la Hramul Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia

24 Aprilie 2015
Astăzi, 24 aprilie, în ziua de pomenire a Sfinţilor Ierarhi Ilie Iorest, Sava Brancovici şi Simion Ştefan, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia îşi prăznuieşte patronul spiritual.

Cu această ocazie arhipăstorul nostru, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei săvârşeşte Sfânta Liturghie şi va rosti un cuvânt de învăţătură în paraclisul instituţiei de învăţământ.

În vederea cinstirii ocrotitorului spiritual cu binecuvântarea ierarhului nostru, Seminarul Teologic Ortodox a desfăşurat în această perioadă manifestarea Zilele Şcolii, ce a cuprins mai multe activităţi cu elevii instituţiei.

În străduinţa de a fi o şcoală de performanţă a Bisericii, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” îşi propune echilibrul şi îmbinarea dintre Tradiţie şi modernitate, studiu şi rugăciune, sublimul divin şi trăirea existenţială. De aceea, nu doar transmite informaţii şi cunoştinţe ci şi formează caractere frumoase.

Piatra de temelie a capelei din noul campus s-a pus în anul 2009, iar în 2011, în septembrie, au început lucrările de construcţie a clădirii, inaugurată după un an la 01 decembrie 2012. Costurile proiectului se ridică la peste 3 milioane de euro, bani obţinuţi de la Banca Europeană de Investiţii, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi Guvernul României. Clădirea inaugurată cuprinde 12 săli de clasă, patru laboratoare şi o bibliotecă modernă. În curs de finalizare sunt capela cu hramul „Sfântul Simion Ştefan”, şcoala primară, sala de festivităţi, cantina, terenul şi sala de sport.

Pe lângă performanţe şcolare şi seriozitate, şcoala este recomandată de echilibrul moral oferit elevilor în duhul Bisericii. Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia îşi propune să fie o şcoală care formează caracterul frumos al tânărului pentru slujirea Bisericii lui Hristos.
Share