Şapte ani de la Inaugurarea Centrului Social de Urgenţă Alba

5 Mai 2015
Astăzi se împlinesc şapte ani de la data de 05 mai 2008, când a avut loc la Alba Iulia inaugurarea Centrului Social de Urgenţă Alba din Gara CFR Alba Iulia. Inaugurarea acestui proiect reprezintă modernizarea şi extinderea Aşezământului Social Filantropia din Gara CFR Alba Iulia, un proiect al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Noul Centru Social de Urgenţa Alba a fost finanţat de Guvernul României, prin Programul de Interes Naţional „Combaterea excluziunii sociale a persoanelor fără adăpost prin crearea de centre sociale de urgenţă”; autoritatea contractantă fiind Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, printr-un proiect solicitat de Serviciul Public de Asistenţa Socială din subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia. Parteneri ai acestui proiect sunt Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba (DGASPC) şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Centrul Social de Urgenţa Alba este organizat, în principal, în vederea găzduirii persoanelor fără adăpost din Alba Iulia, sub forma de adăpost pentru o perioadă de timp determinată – 3 luni, cu posibilitatea prelungirii acestui interval – în situaţii de urgenţă, de tip pensiune. Centrul poate asigura condiţii minime de viaţă – hrană, adăpost, utilităţi, servicii medicale şi sociale pentru 150 de persoane timp de un an de zile.
Share