Program pastoral misionar al Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei

12 Mai 2015
În cadrul programului pastoral misionar desfăşurat pe cuprinsul eparhiei noastre Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent astăzi, 12 mai, în parohia Geogel Protopopiatul Aiud.

Arhipăstorul Nostru va săvârşi Taina Sfântului Botez pentru prunca Maria, fiica Părintelui paroh Daniel Paşcanu şi va adresa credincioşilor prezenţi un cuvânt duhovnicesc.

De asemenea, pe parcursul zilei, ierarhul nostru îşi va continua vizita pastoral misionară în parohia Cetea, protopopiatul Alba Iulia, unde va oficia o slujbă de binecuvântare a Centrului de Tineret de la Cetea înainte de începerea desfăşurării taberelor de tineret şi cu prilejul prăznuirii hramului capelei din incintă.

Centrul Internaţional de Tineret de la Cetea aflat sub coordonarea părintelui Dan Nicolae se înscrie în strategia pastoral-misionară a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia pe linie de tineret.

Una dintre marile nevoi ale Bisericii noastre este ca tinerii şi copiii să devină trăitori cu fapta a valorilor creştine. Pentru ca acest lucru să devină realitate, Biserica a căutat, prin slujitorii ei, tot timpul soluţii pentru ca tinerii să crească calitativ din punct de vedere moral şi duhovnicesc.

Direcţiile principale de activitate ale Centrului Internaţional de Tineret urmăresc organizarea de tabere pentru tineri, programe de informare şi formare a tinerilor cu privire la valorile spirituale şi culturale naţionale şi internaţionale, protecţia mediului şi încurajarea sportului şi turismului pentru tineri, atragerea de manifestări internaţionale ale tinerilor, schimburi inter şi multiculturale, promovarea voluntariatului, etc.

Proiectat a se construi într-o zonă de un pitoresc aparte, în imediata apropiere a rezervaţiei „Cheile Văii Cetii”, punerea pietrei de temelie pentru Centrul de Tineret de la Cetea a avut loc la 30 mai 2007. Ansamblul dispune de patru dormitoare cu spatii de cazare, sală de mese şi grupuri sociale, precum şi o capelă ce îl are ocrotitor pe Sfântul Ioan Valahul, pomenit în 12 mai.
Share