Slujire Arhierească în Parohia Zau de Câmpie, protopopiatul Luduş

23 Mai 2015
Duminică, 24 mai, în cea de a VII-a duminică după Paşti numită a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat şi a Sfintei Muceniţe Marciana.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent în această duminică din perioada Penticostarului, în mijlocul cerdincioşilor din Parohia Zau de Câmpie, protopopiatul Luduş. Ierarhul nostru va resfinţi biserica parohială, va sluji Sfânta Liturghie şi va rosti cuvântul de învăţătură.

Mai multe detalii aflăm de la Părintele Paroh Florea Ioan:

Avem bucuria de-a vă invita duminică, 24 mai, în Parohia Ortodoxă Sfinţii Mihail şi Gavriil din Zau de Câmpie, să luaţi parte la slujba de resfinţire a bisericii şi la Sfânta Liturghie Arhierească oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhoepiscop Irineu al Alba Iuliei înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Biserica parohială a fost construită între anii 1925-1926, prin contribuţia credincioşilor din parohie. În anul 1974, lăcaşul de cult a fost sfinţit de Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae Mladin, Mitropolitul Ardealului. Începând cu anul 2009, biserica a intrat într-un amplu proces de reparare şi renovare, atât la exterior cât şi la interior. Tencuială nouă, reparaţii capitale la acoperiş şi pavaje noi la exterior, iar la interior s-au executat lucrări de înlocuire a pardoselii vechi, s-a montat centrală termică şi a fost înlocuit mobilierul existent. Lucrări majore au fost efectuate şi la pridvorul bisericii, care a fost restaurant în totalitate. Toate aceste lucrări au fost făcute prin jertfa bunilor credincioşi ai aceste parohii.

Programul slujbelor de duminică este următorul: începând cu ora 9.00 Slujba de sfinţire a apei, la ora 9.30 Întâmpinarea Ierarhului şi slujba de resfinţire a bisericii, iar de la ora 10.00 Sfânta Liturghie Arhierească.

Vă aşteptăm cu dragoste frăţească să luaţi parte la bucuria sărbătorii noastre. Hristos s-a înălţat!
Share