Concursul Național de Miniproiecte cu caracter misionar-filantropic „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”, în Eparhia noastră

Ieri, 21 mai 2015, cu ocazia prăznuirii hramului istoric al Catedralei patriarhale, Sfnții Împăraţi Constantin şi mama Sa, Elena, a avut loc la Patriarhia Română premierea câştigătorilor Concursului Național de Miniproiecte cu caracter misionar-filantropic „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”. Astfel, la finalul Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a recompensat pe cei 29 de elevi și coordonatori ai miniproiectelor câştigătoare pe fiecare Eparhie.

În cadrul Arhiepiscopiei noastre, a fost desemnat câştigător miniproiectul „A dărui înseamnă să-L iubești pe Dumnezeu”, conceput şi implementat de către Părintele Sergiu Andone, coordonatorul Centrului cultural-catehetic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, Parohia Bistra Mureşului, Protopopiatul Reghin. Sfinţia Sa, împreună cu Natalia Maria Andone, reprezentanta grupului de 47 de copii participanţi, ne-au reprezentat cu cinste la Bucureşti şi au fost premiaţi de către Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

Începând cu luna februarie a acestui an, în cadrul Eparhiei noastre, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-a derulat acest proiect în mai multe Centre cultural-catehetice. Prin conceperea unui miniproiect duhovnicesc, catehetic şi filantropic, s-au avut în verede următoarele linii directoare: apropierea și sprijinul acordat persoanelor în suferință, importanța milosteniei pentru fiecare creștin, conștinetizarea împlinirii cât mai bine a poruncilor lui Dumnezeu, perin care ne apropiem mai mult unul de altul și atașarea copiilor și a părinților mai mult de Sfânta Biserică, urmată de o mai bună însușire a învățăturilor bisericești.

În cuvântul său, Preafericirea Sa a menţionat „Mulțumim celor care au organizat aceste concursuri, celor care au participat la ele și celor care au fost premiați. Ne rugăm Bunului Dumnezeu să le dăruiască sănătate și bucurie, ani mulţi și binecuvântaţi, și să continue înmulţirea talanților, cultivarea talentului pentru că prin muncă multă talentul se evidențiază. Suntem bucuroşi că în poporul român această artă a pictării icoanelor se continuă cu o efervescenţă destul de mare. De asemenea, suntem bucuroşi că foarte mulţi copii au participat la concursul naţional „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”, concurs care a antrenat o mulţime de copii şi tineri în a învăţă că Evanghelia nu este numai cuvânt frumos, ci şi faptă bună, faptă de ajutorare a semenilor”.

Felicităm pe Părintele Sergiu Andone, pe toţi copiii participanţi şi pe toate celelalte persoane de bună credinţă care s-au implicat în desfăşurarea şi împlinirea Miniproiectului „A dărui înseamnă să-L iubești pe Dumnezeu”, din Parohia Bistra Mureşului, și le dorim mult succes în acţiunile catehetice următoare.

Preot Florin Parasca

Inspector pentru Cateheza parohială

Share