Acțiune catehetică în Parohia Fărăgău, Jud. Mureș

În Duminica a VII-a de la Slăvitul Praznic al Învierii Domnului, 24 mai 2015, în Parohia cu hramul „Sfânta Treime” din Localitatea Fărăgău, Protopopiatul Reghin, Județul Mureș, a avut loc în cursul serii o acțiune catehetică ce a constat din susținerea catehezei cu tema „În așteptarea Sfântului Duh”.

Imediat după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, a urmat expunerea învățăturii despre Sfântul Duh și explicarea modului în care a treia Persoană a Preasfintei Treimi continuă lucrarea Mântuitorului, dar și a mijloacelor prin care putem dobândi harul și a ne lucra mântuirea. Toate aceste învățături au avut ca fundament scripturistic Evanghelia după Ioan, capitolele 16 și 17, unde, în Cuvântarea de despărțire, Hristos îi anunță pe Sfinții Apostoli despre venirea în lume a Duhului Sfânt și descrie lucrarea Acestuia.

Mulțumim Părintelui Paroh Hadrian Mălinaș pentru invitație și pentru înlesnirea întâlnirii cu enoriașii Parohiei Fărăgău, și îi dorim mult succes în lucrarea de propovăduire a cuvintelor mântuitoare și de păstorire a turmei lui Hristos.

Preot Florin Parasca

Inspector pentru Cateheza parohială

Share