MISIUNEA FEMEILOR ORTODOXE ÎN PERIOADA PRIMULUI RĂZBOI MONDIAL

28 Mai 2015
În contextul comemorării a 100 de ani de la Primul Război Mondial, Societatea Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei organizează, astăzi, 28 mai 2015, evenimentul cu tema „Misiunea femeilor ortodoxe în perioada primului război mondial”.

Biserica Ortodoxă Română, prin diferite structuri de misiune, a fost mereu prezentă în evenimentele trăite de credincioșii neamului românesc, pe care i-a slujit în mod constant. Unul dintre aceste ample evenimente este și Primul Război Mondial, în care nenumărați semeni ai ostaşilor români implicaţi direct în ororile războiului au încercat să le sprijine efortul, să îi încurajeze sau să le aline durerile. În nenumărate spitale de campanie de război și în spitalele orașelor românești, femeile creștine au fost alături de cei în nevoi, administrând medicamente, mângâind sufleteşte şi dăruind din preaplinul inimii pentru cei răniți în război și aflați în suferințe.

Societatea Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei comemorează acele momente, readucând în sufletele celor prezenți starea de spirit a femeilor implicate în război, dar și devotamentul slujirii semenilor. Elogiul acelor vremuri va fi prezentat de către doamnele profesoare Cetean Daniela și Ionela Simona Mircea.

Evenimentul se va desfăşura în data de 28 mai 2015, la Hotel „Hermes” din Alba Iulia, începând cu ora 18.00. Întrarea este liberă.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei
Share