Copiii din aşezămintele sociale sărbătoriţi la Alba Iulia

5 Iunie 2015
Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă organizează astăzi evenimentul aniversar „Ziua Copilului – Zâmbet de copil”. În cadrul evenimentului ajuns la cea de a VIII-a ediţie sunt sărbătoriţi cei peste 600 de copii din aşezămintele sociale de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

Manifestările au început la ora 10.00, în Catedrala Reîntregirii, cu o slujbă Te Deum. Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu neputând fi prezent la acest frumos eveniment dedicat copiilor, cu tema Zâmbet de Copil, a transmis un mesaj special pentru toţii copii prezenţi la această mare sărbătoare dedicată lor spunând:

„Dragi copii, în această zi de primăvară, sub faldurile de lumină ale Rusaliilor, v-aţi adunat cu sutele în Catedrala Reîntregirii, venind de pe întreaga întindere a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Prezenţa voastră în Cetatea Marii Uniri vorbeşte elocvent despre condiţiile necesare pentru dobândirea Patriei cereşti: curăţia inimii, sinceritatea, încrederea filială şi iubirea iertătoare. Conştienţi că voi, dragi copii, reprezentaţi viitorul de mâine al neamului românesc, slujitorii Bisericii Ortodoxe şi profesorii de religie se străduiesc să vă ofere o bună educaţie morală şi duhovnicească. Îndemnându-vă „să fiţi următori lui Dumnezeu, ca nişte copii iubiţi” (cf. Ef. 5, 1), vă binecuvintez pe toţi şi vă îmbrăţişez cu iubire părintească întru Iisus Hristos, Domnul nostru.”

Aniversarea a mai cuprins o expoziţie cu lucrări artistice ale copiilor din aşezămintele sociale, prezentate şi expuse în piaţeta din faţa Catedralei Reîntregirii, apoi au realizat un moment simbolic intitulat „Zâmbete înălţate la cer”, în cadrul căruia au înălţat în aer sute de baloane de care au fost prinse zâmbete de hârtie. Copiii s-au bucurat şi de schimbul de gardă la Cetăţii dar şi de momente de reenactement istoric realizate de trupele de romani şi daci. În final Ziua Copilului s-a încheiat cu un carnaval la care au participat toţi cei peste 600 de copiii.

Întâlnirea a fost un prilej plăcut pentru a evoca realizările frumoase clădite spre slava lui Dumnezeu şi spre îndeplinirea misiunii filantropice a Bisericii noastre strămoşeşti.
Share