Slujire arhierească în Parohia Henig

3 Iulie 2015
Duminică, 5 iulie, când facem pomenirea Sfinţilor Cuvioşi Atanasie Atonitul şi Lampadie, Biserica se va afla în a cincea duminică după Rusalii. Pericopa evanghelică ce se va citi la Sfânta Liturghie este din Evanghelia după Matei, capitolul 8 versetele de la 28-34 şi din capitolul 9 versetul 1, prezintă vindecarea celor doi demonizaţi din ţinutul Gadara.

În această Duminică a Octoihului Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent în mijlocul credincioşilor din parohia parohia Henig, protopopiatul Alba Iulia, unde va resfinţi biserica parohială, va oficia Sfânta Liturghie şi va rosti cuvântul de învăţătură. Mai multe detalii aflăm de la părintele paroh Savu Marius Aurel:

,,Avem bucuria de al avea în mijlocul nostru pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, cu prilejul resfinţirii bisericii cu hramul Sfânta Treime, din satul Henig comuna Berghin. Acest moment este o încununare a lucrărilor realizate la biserica noastră. Biserica a fost construită în anul 1970, la iniţiativa Părintelui Dumitru Ţabra, iar între anii 1977 1979 s-a înfrumuseţat cu pictură în tehnica fresco de către pictorul Marin Zamora din Sebeşel-Alba. Târnosirea Bisericii a avut loc în anul 1982. În perioada anilor 2009-2015 s-au efectuat numeroase de reabilitare: reparaţii capitale la casa parohială, înlocuirea vechilor clopote cu unele noi, schimbarea în totalitate a acoperisului, tencuieli eterioare şi culoare nouă, curăţarea şi restaurarea picturii, repictarea iconostasului, înzestrarea cu obicete de cult noi şi cu mobilier nou a lăcaşului de cult, totodată s-au aşezat la loc de cinste trei troiţe. Toate aceste realizări s-au definitivat cu ajutorul Consiliului Judeţean Alba, Primăriei şi Consiliului Local Berghin şi a credincioşilor noştri. Programul acestei zile este următorul: de la ora 8.00 Acatistul Sfintei Treimi, 8.30 Slujba de sfinţire a apei, 9.30 întâmpinarea Ierarhului şi slujba de resfinţire a bisericii, iar de la ora 10.00 Sfânta Liturghie, urmată de o agapă în cinstea acestui eveniment. Aşteptăm cu drag pe toţi cei ce doresc să ia parte la bucuria noastră.’’
Share