Sportul poate fi folosit ca formă de predicare

25 August 2015
Unitatea culturii spirituale și fizice, conlucrarea dintre Biserică și comunitatea sportivă, ar trebui să ajute în promovarea unei noi generații în sanul poporului nostru: o generaţie cu un spirit, cu minte şi corp puternic, caracterizată de curaj și de voință puternică; o generaţie cu capacitatea de a atinge cele mai înalte obiective, darn u în ultimul rand, o generaţie care să manifeste o credinţă puternică.

Este important ca, la nivel parohial, pe stadion, în comunitatea locală sportivă, în școala și în grupurile de fani, să se încerce construirea unui sistem de cooperare între Biserică și lumea sportului.

Este nevoie de asta, nu doar pentru ca tinerii să aibă la dispoziţie o preocupare pe placul lor, ci pentru ca noi să avem o viziune a viitorului, în care să fie unite credinţa cu acțiunea, trupul şi spiritul.

"Tânărul creștin, care încearcă astăzi să fie exigent cu el însusi, ar trebui să lucreze la dezvoltarea sa armonioasa - suflet și trup. Trebuie să ne rugăm ca mintea să rămână într-un trup sănătos. Sportul poate fi folosit ca formă de predicare, ca atitudine față de corpul tău și sănătatea fizică a copiilor. Este plăcut lui Dumnezeu să se unească trupul şi sufletul, astfel încât trupul să îndeplinească anumite funcții ale vieții spirituale. Sfinții Părinți ne învață despre o legătură surprinzător de corectă cu corpul uman. " A declarat într-un interviu Patriarhul Kiril al Moscovei şi al întregii Rusii.

Această atitudine corectă a unității trup și spirit poate fi educată ca parte a școlilor de duminică, deosebit de importante în vremea noastră. Evenimentele sportive sunt o forță unificatoare puternică între copii și familii, a mai declarat Patriarhul Kiril.
Share