Acțiune cultural-catehetică în Parohia Aiudul de Sus

În după-amiaza zilei de duminică, 23 august 2015, Parohia Aiudul de Sus, unde paroh este Părintele Bazil Popa, a găzduit o acțiune cultural-catehetică de amploare în cadrul „Duminicii Familiei”. Tema acestei întâlniri a fost „Familia și Timpul”. Aflată la a doua ediție, manifestarea s-a bucurat de un real succes, transformându-se într-o sărbătoare locală.

Programul s-a constituit din următoarele momente: recital de poezii și cântece tematice, piesă de teatru, alcătuită de către copii, intitulată „Lupta timpului”, muzică şi dansuri populare, recital al grupului local de folk Zori de zi, dans sportiv şi muzică uşoară. Sufletul întregii acțiuni a fost soția Părintelui Bazil, Doamna Preoteasă Prof. Laura Popa, care prin capacitatea și spiritul de care dă dovadă reușește să dinamizeze și să antreneze comunitatea, sporind astfel lucrarea misionară a Bisericii.

Spre finalul acesteia, am susținut cateheza cu titlul „Moștenirea spirituală a Familiei creștine”. Astfel, a fost subliniat rolul capital pe care noi, ca părinții, îl avem în educația elementară a copiilor, ceea ce bunicii noștri numeau generic „cei șapte ani de acasă”, cât și grija pe care trebuie să o purtăm ca celor ce ne succed să le transmitem și o moștenire spirituală, pe lângă cea de ordin material.

Le mulțumim amândurora pentru invitație și pentru toată osteneala depusă, și le dorim, în continuare, mult succes în lucrarea pastoral-misionară, rugându-L pe Hristos să le răsplătească dânșilor și tuturor celor ce i-au ajutat în reușita acestei frumoase manifestări dragostea față de Biserica lui Hristos și față de valorile morale și naționale.

Preot Florin Parasca

Inspector pentru Cateheza parohială

Share