Seară de rugăciune în parohia Berghin, Protopopiatul Alba Iulia

31 August 2015
Imaginea a fost ștearsă.„Toţi aceştia, într-un cuget, stăruiau în rugăciune împreună cu femeile şi cu Maria, mama lui Iisus şi cu fraţii Lui.”

( Faptele Apostolilor 1.14)

Duminică, 30 august 2015, în Parohia Berghin din Protopopiatul Alba Iulia a avut loc o seară de rugăciune organizată de Părintele paroh Ștefan Alexandru Rus, la care a participat un sobor format din toți preoții comunei Berghin: Părintele Vasile Ștef (Parohia Ghirbom), Părintele Gabriel Radu (Parohia Straja), Părintele Aurel Savu (Parohia Henig), la care s-a alăturat și Părintele Ioan Daniel Greu de la Parohia Ciugudu de Jos, Protopopiatul Ortodox Român Aiud. Soborul a fost condus de Părintele Teofil Slevaș, protopop al Protopopiatului Ortodox Român Alba Iulia.

Seara de rugăciune a debutat la ora 17.00 cu slujba Paraclisului Maicii Domnului, urmată de rugăciuni pentru elevi și studenți. Cuvântul de învățătură, cu tema Hristos – sensul vieții noastre, a fost rostit de Părintele Gabriel Radu, care le-a arătat, mai ales celor tineri, cum îl pot întâlni pe Hristos și de ce această întâlnire trebuie să fie sensul vieții fiecăruia dintre noi. Părintele protopop Teofil Slevaș a completat, subliniind importanța rugăciunii și a unității în duh a preoților și i-a îndemnat pe credincioși la perseverența în rugăciune și în săvârșirea faptelor creștinești. La final, Părintele paroh a mulțumit fraților împreună-slujitori și numeroșilor participanți. Rugăciunea s-a încheiat cu o agapă, la care au fost invitați toți cei prezenți.

Pr. Ștefan Alexandru Rus
Share