Slujire arhierească în parohia Reghin-Iernuţeni

4 Septembrie 2015
Duminică, 6 septembrie, când facem pomenirea minunii Sfântului Arhanghel Mihail în Colose și a Sfinţilor Mucenici Eudoxie și Macarie, Biserica se va afla în a XIV-a duminică după Rusalii. Pericopa evanghelică ce se va citi la Sfânta Liturghie este din Evanghelia după Matei, capitolul 22 versetele de la 2-14, prezintă Pilda nunții fiului de împărat.

În această Duminică a Octoihului Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Reghin-Iernuţeni, protopopiatul Reghin, unde va oficia Sfânta Liturghie şi va binecuvânta noua capelă mortuară. Mai multe detalii aflăm de la Părintele paroh Chiorean Claudiu Dorin:

,, După ce comunitatea de creștini ortodocși din parohia Iernuțeni, acum 20 de ani, s-a bucurat de prezența Preafericitului Părinte Teoctist Arăpașu, Patriarhul României, înconjurat de un sobor de ierarhi și preoți, care au sfințit biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și „Adormirea Maicii Domnului”, în această perioadă de timp, respectiv duminică, 6 septembrie 2015, va retrăi acel eveniment prin popasul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, înconjurat de un sobor preoți și diaconi.

Prima atestare documentară a fostului sat Iernuțeni, azi cartier al municipiului Reghin, datează din anul 1332 și se află în registrele de dijmă papală care se percepea de la parohii pentru finanțarea cruciadelor. Prima biserică despre care avem date este din anul 1866. Actuala biserică a fost construită în perioada 1985-1995 de către vrednicul de pomenire Părintele Chiorean Vasile.

În ultimii ani s-au realizat lucrări de reparații la acoperișul bisericii, revopsirea turnurilor și a cupolei, vopsirea exterioară a pereților, precum și pavaj în curtea și în jurul bisericii. În vara anului 2010 au început lucrările la capela mortuară din cimitirul parohiei noastre.

Vă invităm să vă alăturați bucuriei noastre participând la acest eveniment important. Vă așteptăm cu drag.’’
Share