A trecut la Domnul Părintele Ioan Boian de la Sighişoara

4 Septembrie 2015
Părintele Ioan Boian, fost protopop de Sighişoara, a trecut la cele veşnice. Slujba de înmormântare va avea loc luni, 07 septembrie 2015, de la ora 12.00 şi va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei înconjurat de un sobor de preoţi.

Părintele Ovidiu Dan, protopop de Sighişoara ne-a prezentat un scurt tablou biografic al vrednicului de pomenire părinte Ioan Boian:

„Cu emoţie sfântă anunţăm reîntoarcerea la Dumnezeu a sufletului bunului părinte protopop pensionar Ioan Boian din Sighişoara. S-a născut la 27 februarie 1931 în localitatea Şapartoc de lângă Sighişoara. A fost hirotonit preot, preoţie pe care şi-a purtat-o cu tare multă vrednicie timp de 55 de ani. Între anii 1977-1983 a fost protopop la Miercurea Ciuc şi începând cu anul 1984 până în 2000 a fost protopop la Sighişoara. În 2000 a fost pensionat dar a rămas mai departe preot slujitor la parohia Sighişoara II, şi-apoi până în ziua de astăzi îmbisericit la biserica parohiei sus menţionată.

Un vrednic slujitor al lui Dumnezeu plin de multă râvnă pentru cele sfinte, un trăitor prin excelenţă a misterului liturgic, era o delectare să slujeşti alături dânsul. Avea acel dar extraordinar de a crea atmosferă de sacru în care se simte prezenţa tainică dar reală a lui Dumnezeu în Sfântul Altar şi în biserica în care slujea dânsul. Realizările deosebite atât pe tărâm spiritual cât şi din punct de vedere administrativ-gospodăresc, este ctitorul perlei deosebit de strălucitoare a construcţiei protopopiatului din Sighişoara. A trudit şi ostenit din greu din tinereţe şi până în ultima clipă a vieţii sale, a fost un mare iubitor al satului românesc Şapartocul unde s-a născut, cu tradiţiile sale inestimabile, au făcut parte constitutivă din fiinţa sa. Un patriot înfocat reprezentând întotdeauna cu multă cinste Biserica Ortodoxă şi neamul nostru românesc.

Pleacă dintre noi luni, 07 septembrie, din biserica în care a slujit atâţia ani, catedrala „Sfânta Treime” din Sighişoara. Invităm cu emoţie sfântă preoţii, colegii şi credincioşii spre a-şi lua rămas bun, spre a fi alături de familie şi de cei dragi care l-au cunoscut pe omul de omenie şi bunul părinte Boian Ioan.

Dumnezeu să îi facă parte de odihnă binemeritată, Maica Domnului să mijlocească pentru sufletul lui în faţa scaunului de judecată a Sfintei Treimi şi peste distinsa familie greu încercată să reverse mângâiere, pace şi linişte.

Dumnezeu să îl odihnească!”
Share