Târnosirea bisericii din parohia Gârde, Protopopiatul Câmpeni

11 Septembrie 2015

Duminică, 13 septembrie, când facem pomenirea Sfântului Sfinţit Mucenic Corneliu Sutaşul şi a Sfântului Ciprian, episcopul Cartaginei, Biserica Ortodoxă se va afla în duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci. La Sfânta Liturghie este rânduit să se citească pericopa evanghelică de la Ioan capitolul 3 versetele de la 13 la 17, ce prezintă Convorbirea lui Iisus cu Nicodim.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent în această duminică din perioada Octoihului în parohia Gârde, protopopiatul Câmpeni. Cu această ocazie, Arhipăstorul nostru va târnosi biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din localitate, va sluji Sfânta Liturghie şi va rostii cuvântul de învăţătură.

Comunitatea credincioşilor din Gârde este păstorită de părintele paroh Oaida Petru Adrian, care ne-a prezentat un scurt istoric şi programul de duminică:

„Cu ajutorul lui Dumnezeu avem deosebita bucurie de a-l avea în mijlocul credincioşilor din parohia Gârde, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, pentru târnosirea bisericii cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”.

Biserica a fost construită în anul 2005, continuându-se lucrările de acoperire, tencuire, executarea catapetesmei şi a mobilierului. Între anii 2014-2015 au fost efectuate lucrările de pictura în tehnica fresco de către pictorul Bumbu Emanuel din Dej, biserica fiind astfel pregătită şi împodobită pentru sfinţire. Preotul şi credincioşii din parohia Gârde vă invită cu drag să fiţi prezenţi la acest moment de bucurie din data de 13 septembrie.

Sărbătoarea se va desfăşura după următorul program: duminică de la ora 7.00 se va ofica slujba de sfinţire a apei urmată de taina Sfântului Maslu, iar de la ora 9.00 va avea loc întâmpinarea şi primirea ierarhului, urmată de slujba de târnosire iar începând cu ora 10.00 va fi săvârşită liturghia arhierească.”

Share