Premiu din partea Arhiepiscopiei la Festivalul „Strugurele de Aur” Jidvei 2015

Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur” ocupă un loc fruntaș între manifestările de acest gen din România. Avem bucuria ca Municipiul Alba-Iulia, pentru primele trei seri, și Comuna Jidvei, pentru ultima seară, să fie gazde primitoare ale concurenților și ale artiștilor de marcă, ce vin să dea specific și valoare respectivului eveniment cultural-artistic.

Desfășurat în perioadă 10-13 septembrie 2015 într-o manieră deja cunoscută a înaltei cote de profesionalism, Festivalul, aflat deja la a XV-a ediție prin susținerea directă a Familiei Claudiu și Liviu Necșulescu, are ca scop descoperirea și promovarea folclorului românesc și a tinerelor talentelor artistice. Acestea, în timp, prin talentul și aportul lor, vor promova și vor duce mai departe zestrea inestimabilă a poporului român.

Încă din anul 2013, Arhiepiscopia noastră, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte IRINEU, Arhiepiscop al Alba Iuliei, oferă un premiu special „in memoriam Valeria Peter Predescu”. Premiul acesta pune în fața noilor generații de artiști chipul, valoarea și exemplul celei care a fost „Doamna cântecului năsăudean”, exponentă de seamă a culturii și sufletului țăranului român de pe plaiurile lui George Coșbuc și Liviu Rebreanu din Țara Bistriței și Năsăudului, și una dintre reprezentantele de seamă ale folclorului românesc, trecută la Domnul în aprilie 2009.

Anul acesta, premiul a fost câștigat de CRISTINA BUGNAR, de loc din Comuna Tiha Bârgăului, Județul Bistrița-Năsăud, elevă de suflet a Doamnei Valeria și o foarte talentată tânără care este mesager de nădejde al spiritualității legendarei Văi a Bârgăului. Cristina a mai obținut în cadrul Galei și Premiul III, la secțiunea soliști vocali. Câștigătoarea noastră are deja în palmares mai multe trofee și premii fruntașe la festivaluri de prestigiu din țară. Premiul l-am înmânat în calitate de delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Irineu la Festival. Și pe această cale o felicităm pe Cristina Bugnar, îi dorim mult succes în continuare și Îl rugăm pe Milostivul Dumnezeu să-i binecuvinteze viața și să-i vegheze strădania în promovarea valorilor autentice ale neamului nostru.

Preot Florin Parasca

Inspector pentru Cateheza parohială

Share