Adunarea Episcopilor Ortodocși ai SUA la Chicago

26 Septembrie 2015
În perioada 15-17 septembrie, în Chicago, Illinois, SUA, s-a desfașurat cea de-a VI-a Adunare a Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii.

Din cei 55 de episcopi din regiune, au participat doar 45, aceștia reprezentând Patriarhia Ecumenică, Patriarhia Antiohiei, Patriarhia Moscovei, Patriarhia Georgiei, Patriarhia Serbiei, Patriarhia Română, Patriarhia Bulgară și Biserica Ortodoxă din America.

La întrunire s-a analizat proiectul privind ordinea canonică a jurisdicțiilor ortodoxe din Statele Unite, pregătit de o comisie specială. Reprezentanții tuturor jurisdicțiilor și entităților administrative din cadrul Bisericilor Ortodoxe Locale au avut posibilitatea să-și exprime poziția privind acest aspect. În urma discuțiilor, ierarhii și-au exprimat dorința ca lucrările pentru găsirea unei formule canonice pentru organizarea Bisericilor din SUA să continue, ținând cont de punctele de vedere exprimate de către membrii Adunării.

Ierarhii au sprijinit, de asemenea, ideea organizării unui Sinod Pan-Ortodox în 2016 și au condamnat conflictele din Orientul Mijlociu și au discutat despre apărarea creștinilor și a altor minorități din Siria, Irak și Palestina. De asemenea, episcopii și-au exprimat dorința unanimă, de pace în Ucraina.

Reafirmând învațăturile evanghelice, conform cărora căsătoria reprezintă o uniune între un bărbat și o femeie, reprezentanții Bisericilor Ortodoxe și-au exprimat, de asemenea, dezacordul vizavi de decizia Curții Supreme a Statelor Unite, din 26 iunie 2015, care a legalizat uniunile între persoane de același sex.

Lăcasuri Ortodoxe [http://lonews.ro/politici/20736-chicago-vezi-ce-s-a-discutat-in-cadrul-adunarii-episcopilor-ortodocsi-ai-sua.html]
Share