O nouă biserică în filia Porumbeni a parohiei Chinari, protopopiatul Târgu-Mureş

28 Septembrie 2015
Astăzi, 28 septembrie, zi în care Biserica ortodoxă face pomenirea Sfântului Cuvios Hariton Mărturisitorul, şi a Sfântului Proroc Baruh, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei şi-a continuat programul pastoral misionar din judeţul Mureş.

Arhipăstorul nostru a oficiat astăzi, slujba punerii pietrei de temelie a noii bisericii din filia Porumbeni aparţinătoare parohiei Chinari, protopopiatul Târgu-Mureş. Locaşul de închinare este pus sub ocrotirea Sfântului Vasile Cel Mare.

Deşi populaţia, după recensământul din 2011, numără 631 de locuitori, comunitatea românilor ortodocşi din Porumbeni însumează doar 25 familii. Acest fapt nu i-a împiedicat pe puţinii dreptcredincioşi să îşi dorească şi să se mobilizeze în a-şi realiza dezideratul de a ridica o biserică.

Aflaţi sub îndrumarea duhovnicească a părintelui Vasile Bota evenimentul de astăzi s-a constituit unul plin de emoţie, deoarece părintele paroh se pensionează începând cu data de 01 octombrie, dar şi unul de recunoştinţă pentru purtarea de grijă, povăţuirea şi zidirea credincioşilor ca biserică vie, luptătoare pentru credinţa strămoşească.
Share