Etapa eparhială a concursului național Lăudați pe Domnul!

30 Septembrie 2015
La începutul acestei săptămâni, în Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia s-a desfășurat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, faza eparhială a concursului național Lăudați pe Domnul! Dacă în anii precedenți evenimentul s-a adresat corurilor școlilor de teologie, corurilor bizantine sau grupurilor corale mixte din parohii, în anul 2015 sunt vizate grupurile corale din așezămintele monahale.

La această etapă s-au înscris grupurile psaltice de la mănăstirile Livezile, Lupșa și Oașa, care au oferit celor prezenți momente de sinceră trăire duhovnicească și de încântare a sufletului. Maicile și părinții călugări din cele trei grupuri au făcut dovada unei bune pregătiri muzicale, susținute de talent nativ și de omogenitate artistică, fiecare grup aducând în cadrul concursului elemente specifice din punct de vedere muzical pentru o mănăstire de maici, respectiv pentru o mănăstire de călugări.

Proba de concurs a constat din interpretarea a trei cântări monodice, la alegere, de la Vecernie, Utrenie şi Sfânta Liturghie, potrivit specificului mănăstirii de provenienţă. Juriul a desemnat câștigător grupul psaltic monahal al Mănăstirii Oașa, grup care va reprezenta Arhiepiscopia Alba Iuliei la faza mitropolitană a concursului, ce va avea loc pe 9 octombrie, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.
Share