Astăzi va fi înmormântat Părintele Eugen Iancu din Parohia Ponorel, Protopopiatul Câmpeni

Părintele Eugen Iancu, vrednicul slujitor al lui Dumnezeu din parohia Ponorel, protopopiatul Câmpeni a trecut la cele veşnice.

Slujba de înmormântare va avea loc astăzi, 08 octombrie 2015, de la ora 12.00 la biserica parohială din Ponorel şi va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei înconjurat de un sobor de preoţi.

Părintele Radu Culda, protopop de Câmpeni, ne-a prezentat un scurt tablou biografic al vrednicului de pomenire preot slujitor Eugen Iancu:

„Părintele Eugen Iancu s-a născut în 21 septembrie 1954 din părinţii Eugenia şi Nicolae. Clasele primare le-a absolvit în localitatea natală Ponorel. În 1969 în urma susţinerii examenului a fost admis la Seminarul Teologic din Cluj Napoca. La finalizarea cursurilor s-a înscris la Institutul Teologic de grad Universitar din Sibiu.

Între anii 1974-1975 a efectuat stagiul militar cu termen redus la unitatea militară vânători de munte Dej. În anul 1978, 05 martie, s-a căsătorit cu soţia Mărioara şi a urmat cursurile la fără frecvenţă ale Institutul din Sibiu, obţinând diploma de licenţiat în Teologie la data de 28 iunie 1983.

În anul 1978 a fost hirotonit preot de către Preasfinţitul Emilian Birdaş, fiind numit paroh cu data de 01 mai acelaşi an în satul natal Ponorel, unde a păstorit cu vrednicie până la sfârşitul vieţii, timp de 37 de ani de preoţie. În anul 2014 s-a îmbolnăvit grav, însă această încercare a dus-o cu demnitate. A trecut la Domnul în data de 06 octombrie 2015.”

Veşnică lui pomenire!

Share