Slujbă arhierească în Parohia Rădeşti, judeţul Alba

12 Octombrie 2015
În data de 11 octombrie a.c., în Duminica Sfinţilor Părinţi de la Sinodul VII Ecumenic, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din localitatea Rădeşti, protopopiatul Aiud, unde a oficiat slujba de binecuvântare a iconostasului noii biserici, cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”. În continuare, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, Arhipăstorul Alba Iuliei a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

Cu această ocazie, în cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţia Sa a aprofundat textul pericopei evanghelice duminicale, subliniind importanţa cuvintelor pe care Domnul nostru Iisus Hristos ni le adresează, cuvinte pline de viaţă şi de putere, ce trebuie să ajungă în inimile noastre pentru a da rod. Fiecare tip de pământ reprezintă o categorie de oameni şi, mai ales, moduri diferite de gândire şi de raportare la Dumnezeu, a cărui prezenţă lucrătoare în Biserică ne cheamă mereu şi ne copleşeşte, pentru ca fiecare dintre noi să avem viaţă din belşug (Ioan 10,10).

Prezenţa Ierarhului nostru la acest moment înălţător a constituit prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru credincioşii veniţi în număr mare la un eveniment ce încununează efortul depus de către întreaga comunitate, împreună cu părintele paroh Ioan Ghibescu, pentru realizarea unor lucrări de mare amploare.Noul locaş de rugăciune a fost construit din dorinţa credincioşilor ortodocşi de a avea o biserică a lor, întrucât vechea biserică şi casa parohială au fost retrocedate cultului greco-catolic din localitate.Piatra de temelie a fost pusă în data de 2 octombrie 2008, în prezent biserica fiind pregătită pentru pictură.

La finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul nostru a acordat diplome de aleasă cinstire părintelui paroh şi binefăcătorilor care s-au implicat sufleteşte şi material în zidirea acestui sfânt locaş de închinare.
Share