Binecuvântarea noii case parohiale de la Ampoiţa

13 Octombrie 2015
Astăzi, 13 octombrie 2015, Ierarhul nostru, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu va fi prezent în parohia Ampoița din Protopopiatul Alba Iulia unde va oficia de la ora 10:00 slujba de binecuvântare a noii case parohiale. Parintele paroh Alexandru Barna ne-a vorbit despre acest eveniment:

Pentru credincioşii din parohia Ampoiţa ziua de astăzi, 13 octombrie, este o zi deosebită pentru că Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei vine să binecuvinteze şi să facă sfeştania noii case parohiale. Cu mare drag îl aşteptăm şi este o mare bucurie pentru că într-adevăr ziua de astăzi este o sărbătoare pentru noi.

Ne bucurăm că am putut să ducem la împlinire această lucrare frumoasă. A trebuit să ridicăm o nouă casă parohială pentru că cea veche din cauza alunecării de teren se dărâmă. Lucrările pentru noua casă parohială au început anul trecut la 1 august şi cu ajutorul Domnului şi cu binecuvântarea Lui la 1 august anul acesta au fost terminate. Casa este aşezată chiar în centrul satului la o distanţă de 200 m de biserică. Şi m-am trudit ca acum în pragul pensionării să ridic această casă pentru că era absolut necesară pentru biserica noastră şi pentru parohie.

Să fim conştienţi că într-o parohie biserica este foarte importantă dar şi casa parohială, mai ales dacă este şi aproape de sfântul locaş. Orice credincios care-l vizitează pe preot poate să meargă pe la sfânta biserică împlinind datoria aşa cum se cuvine.

Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru darul şi binecuvântarea care ne-a dat-o să ducem la împlinire această lucrare frumoasă şi aşteptăm cu mult drag venirea Înalpreasfinţitului nostru Părinte Irineu în parohia noastră
Share