Acţiune catehetică în Parohia Miceşti

În seara zilei de miercuri, 14 octombrie 2015, când am sărbătorit pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, Centrul cultural-catehetic „Sfântul Nicolae” ce fucţionează pe lângă Parohia „Sfântul Nicoilae” din Miceşti, a desfăşurat o acţiune catehetică ce a constat din susţinerea catehezei „Cuvioasa Parascheva sau curăţia inimii” şi Închiderea Şcolii de vară.

În cadrul catehezei, după prezentarea pe scurt a vieţii sfintei, s-a punctat momentul în care, la vârsta de 10 ani, a împlinit îndemnul lui Hristos de a-L urma, după cum a auzit citindu-se în Sfânta Evanghelie. În scurta ei viaţă de 25 de ani, şi-a menţinut curăţia inimii şi a trupului. După adormire, a fost cinstită de către Hristos cu neputrezirea şi cu darul facerii de minuni. Astfel şi cei prezenţi au fost îndemnaţi să-şi menţină sufletul şi trupul curate, fiind tributari sfaturilor părinteşti şi poveţelor duhovniceşti pe care le primesc în familie şi în Biserică. Cateheza s-a adresat, în primul rând, tinerilor prezenţi care au participat la Şcoala de vară.

În intervalul lunilor iunie-septembrie, s-au desfăşurat în cadrul Centrului mai multe activităţi recreative, printre care amintim excursii şi pictarea de icoane pe sticlă. Astfel, au fost premiaţi copiii care au participat la cercul de pictură, oferindu-li-se câte o diplomă şi câte o iconiţă cu Sfânta Parascheva. De asemenea, au fost premiate persoanele care s-au implicat benevol în îndrumarea micilor pictori în arta icoanei şi în domeniul artistic. Aici menţionăm pe Doamnele Ileana Partenie şi Diana Ciugudean, restauratori în cadrul Muzeului Naţional al Unirii, şi Familia Ana Maria şi Mihai Arici, membri în cadrul Uniunii Artiştilor din România.

Felicităm pe Părintele Ionuţ Şopterean şi pe toţi colaboratorii Sfinţiei Sale, pentru implicarea în activităţile cu cei mici, şi îi dorim mult spor în lucrarea misionară pe care o desfăşoară.

Preot Florin Parasca

Inspector pentru Cateheza parohială

Share