Acţiune catehetică în Parohia Apalina-Reghin

Duminică, 18 octombrie 2015, începând cu orele 18,00, a avut loc o Seară de cateheză în Parohia „Sfântul Nicolae” din cartierul Apalina, aparţinător Municipiului Reghin, unde paroh este Părintele drd. Vasile Farcaş. Imediat după slujirea Paraclisului Maicii Domnului, a urmat susţinerea catehezei cu titlul “Viaţa Mucenicului Dimitrie, reper pentru omul contemporan”.

În cadrul catehezei s-a accentuat curajul şi înţelepciunea de care a dat dovadă tânărul guvernator al Tesalonicului, Dimitrie, atunci când şi-a asumat pierderea funcţiei, şi implicit a vieţii, în urma mărturisirii credinţei creştine în faţa împăratului Maximian. Atitudinea sa reprezintă un model pentru noi, ca atunci când suntem puşi să alegem între viaţă şi Viaţa-Hristos, să nu ezităm, ci cu bărbăţie să alegem veşnicia cea fericită, în schimbul câtorva ani trăiţi în derizoriu şi nonsens.

Ţin să le mulţumesc şi să îi felicit pe Părintele Vasile şi pe soţia Sfinţiei Sale, Profesor drd. Maria Farcaş, atât pentru invitaţia şi bucuria reîntâlnirii, pe care mi le-au prilejuit la Apalina, cât şi pentru implicarea cu toată dăruirea în misiunea propovăduirii lui Hristos în rândul tinerilor, şi în apropierea acestora de Biserică.

Preot Florin Parasca

Inspector pentru Cateheza parohială

Share