Slujire Arhierească în cinstea Sfinţilor Ardeleni la Alba Iulia

21 Octombrie 2015
Imaginea a fost ștearsă.Astăzi, 21 octombrie, a fost zi de sărbătoare la Alba Iulia. Biserica Ortodoxă Română, în special fiii duhovniceşti iubitori de spiritualitate şi dreaptă credinţă din Transilvania, îi cinstesc pe Sfinţii Ardeleni: Sfinţii Cuvioşi Mărturisitori Visarion şi Sofronie, Sfântul Mucenic Oprea, Sfinţii Părinţi Mărturisitori şi Mucenici Ioan din Galeş şi Moise Măcinic din Sibiel.

Canonizaţi la Alba Iulia acum 60 de ani (1955) împreună cu Sfinţii Ierarhi Transilvăneni Ilie Iorest şi Sava Brancovici, Cuvioşii Mărturisitori Visarion şi Sofronie, alături de Sfântul Mucenic Nicolae Oprea şi preoţii mărturisitori Ioan şi Moise (canonizaţi în 1992) – alcătuiesc icoana Bisericii mărturisitoare a lui Hristos.

Catedrala Reîntregirii a îmbracat haine de aleasă sărbătoare. Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, în sobor de ierarhi, împreună cu Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului și Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, prilej cu care vor fi sfinţite icoana Sfinţilor Ierarhi Ardeleni Ilie Iorest, Simion Ştefan şi Sava Brancovici şi icoana Sfinţilor Cuvioși Mărturisitori Visarion şi Sofronie și Sfântul Mucenic Oprea.

Totodată, spre bucuria duhovnicească a credincioşilor, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, marți seara a fost adusă în Catedrala Reintregirii Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Călugăra din judeţul Caraș Severin. Icoana a rămas în Catedrala Reîntregirii, spre cinstire, până după Sfânta Liturghie.

Potrivit unor vechi credinţe, Mănăstirea Călugăra este construită pe un loc considerat sfânt, iar izvoarele din jurul lăcaşului monahal au puteri tămăduitoare. Comoara cea neprețuită a mănăstirii, care rămâne mărturie de netăgăduit a celor întâmplate, este icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care ascultă neputințele și necazurile oamenilor revărsând asupra celor care vin și-i cer ajutorul, mângâiere, alinare și binecuvântare. Multe boli ale lumii moderne și-au găsit vindecare în acest loc sfânt lângă această sfântă icoană.Imaginea a fost ștearsă.
Share