Programul pastoral misionar al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu

26 Octombrie 2015
Astăzi, 26 octombrie, când Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Dumbrava, protopopiatul Aiud, cu ocazia hramului. Mănăstirea Dumbrava este construită pe terenul donat de locuitorii satului Dumbrava ce se află situat la limita dintre județele Alba și Cluj între localitățile Unirea (4 km) și Turda (15 km). Mănăstirea este un colț de rai unde se îngemănează rugăciunea cu munca. Aici în mod pilduitor slujirea lui Dumnezeu este întregită de slujirea semenilor, mai ales a celor aflați în dificultate.

Mâine, 27 octombrie, în ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel nou, ocrotitorul Bucureștilor, Arhipăstorul nostru va oficia Sfânta Liturghie în sobor arhieresc la Catedrala patriarhală din Bucureşti iar miercuri, 28 octombrie, de la ora 10:00, va participa la şedinţa solemnă a Sfântului Sinod care va avea loc în Sala Sinodală din Reşedinţa Patriahală.

Tema ședinţei Sfântului Sinod este: 2015 - Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii în Patriarhia Română.
Share