A fost inaugurat cimitirul militarilor români căzuţi la Stalingrad

30 Octombrie 2015
În localitatea Rossoşka, din regiunea Volgograd (fostă Stalingrad), din Federaţia Rusă, a fost inaugurat duminică, 25 octombrie, cu prilejul Zilei Armatei României, Cimitirul de Onoare Românesc, prima necropolă de război construită pentru militarii români căzuţi în luptele de la Stalingrad (1942-1943). Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la acest eveniment a fost Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada României în Federaţia Rusă, în colaborare cu autorităţile centrale şi locale ruse şi cu Asociaţia Memorialelor Militare.

La ceremonie au participat oficiali din cadrul Guvernului României, Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Apărării Naţionale, deputaţi în Parlamentul României, reprezentanţi ai Ambasadei României în Federaţia Rusă şi ataşaţi militari străini acreditaţi la Moscova, reprezentanţi ai Asociaţiei Veteranilor de Război din România, istorici, reprezentanţi ai societăţii civile, reprezentanţi mass-media, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale, regionale şi locale ruse.

ZIARUL LUMINA [http://ziarullumina.ro/a-fost-inaugurat-cimitirul-militarilor-romani-cazuti-la-stalingrad-106572.html]
Share