Binecuvântarea capelei militare „Sfinţii Arhangheli” din Târgu Mureş

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei este prezent astăzi, 02 noiembrie, în mijlocul militarilor şi jandarmilor mureşeni.

Arhipăstorul nostru a oficiat de la ora 10.00 slujba de binecuvântare a capelei cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din cadrul Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” din Târgu-Mureş.

Mai apoi, ierarhul nostru a sfinţit troiţa din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” din Sângeorgiu de Mureş.

Mai multe detalii despre slujirea arhierească de astăzi ne-a oferit părintele Ionel Şandor, preot militar al garnizoanei militare din Târgu Mureş:

„În data de 02 noiembrie, avem bucuria de a fi prezent în mijlocul nostru Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu Arhiepiscopul Alba Iuliei, care a oficiat de la ora 10.00 slujba de binecuvântare a capelei cu hramul „Sfânţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din cadrul Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” Târgu-Mureş.

Lucrarea de amenajare a capelei a început anul trecut la iniţiativa comandantului unităţii noastre militare şi cu binecuvântarea arhipăstorului nostru, fiind pictată şi înfrumuseţată cu o catapeteasmă din lemn de tei şi dotată cu toate obiectele de cult necesare slujirii. Îl rugăm pe Domnul Iisus Hristos să binecuvinteze pe toţi, militari şi civili, care au contribuit la amenajarea acestui locaş de închinare.

După oficierea slujbei de binecuvântare a capelei unităţii militare, la sediul grupării mobile de jandarmi „Regele Ferdinand I” din Sângeorgiu de Mureş s-a oficiat slujba de sfinţire a unei troiţe pe care jandarmii au ridicat-o în cinstea lui Dumnezeu şi în aducerea aminte a jandarmilor care şi-au pierdut viaţa în numeroasele misiuni.”

Share