Conferinţă publică cu tema Poezia creştină română la Alba Iulia

10 Noiembrie 2015
Imaginea a fost ștearsă.Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează conferinţa publică cu tema Poezia creştină română susţinută de părintele prof. univ. dr. George Remete, titularul catedrei de Teologie Dogmatică a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul instituţiei academice bălgrădene.

Organizatorii vă invită să luaţi parte la această întâlnire culturală de excepţie mâine, 11 noiembrie, de la ora17.00. Evenimentul se va desfăşura în Aula Mică „Sfântul Simion Ştefan” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă.

Trebuie spus că, din anul 2009, părintele prof. univ. dr. George Remete este şi membru al Uniunii Scriitorilor din România. La lansarea propriului volum, „Poezii”, în anul 2010, autorul spunea că „poetul nu-l inventează pe Dumnezeu, căci Dumnezeu l-a inventat pe poet. Destinul lui este să se împlinească întru Dumnezeu, aceasta este arta”. Astfel poezia este o înveşmântare în frumuseţe, o cale pe care o deschide cititorului spre taina inepuizabilă care este Dumnezeu.
Share